RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
13:01:12    donderdag, 21 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 04 februari 2013 14:49 uur, laatst gewijzigd op 04 februari 2013 14:52 uur

Kermis Esch ter discussie

Kermis Esch ter discussie

Op de foto: Een ritje in de botsauto vormt traditiegetrouw een van de grote trekpleisters tijdens de kermis op het Marktplein in Esch. (Archieffoto: Peter de Koning).

In Esch, Haaren en Helvoirt wordt jaarlijks een kermis gehouden. De gemeente Haaren noemt het niet meer zo’n bijzonder festijn als vroeger en geeft aan dat de bezoekersaantallen jaarlijks teruglopen. Tijdens het Raadsplein, een openbare bijeenkomst in het Haarense gemeentehuis op donderdag 7 februari om 19.30 uur willen de raads- en commissieleden graag van inwoners horen wat er zou moeten gebeuren met de kermissen.

Wethouder Eric van den Dungen van de gemeente Haaren geeft aan dat hij steeds hetzelfde hoort. ,,Ieder jaar gaat het minder met de kermis en willen de organisatoren minder pachtgeld betalen. Maar het cultuurhistorische karakter en de bijdrage die de kermis levert aan de leefbaarheid van een dorp zijn ook belangrijk. De vraag is alleen of je er in moet blijven investeren. Inmiddels zijn we verwend met spectaculaire kermisattracties in pretparken als de Efteling”, aldus wethouder Van den Dungen. Na het Raadsplein van donderdag 7 februari worden alle argumenten op een rij gezet. De gemeenteraad neemt vervolgens een besluit over de toekomst van de kermissen.

Voor Henry Paashuis, al jaren organisator van de kermis in Esch, is het duidelijk wat er moet gebeuren: afschaffen van de pachtsom. ,,De bezoekersaantallen zijn al jaren stabiel. De kosten stijgen echter wel steeds. Zo zijn vorig jaar de stroomkasten weggehaald, waardoor we zelf moesten zorgen voor een aggregaat. Inclusief de pachtsom, transport- en verzekeringskosten wordt het een duur grapje om in Esch te staan”, aldus Paashuis. ,,We willen best alle kosten betalen die we zelf maken en de gemeente een kleine vergoeding geven voor het beschikbaar stellen van het terrein. Dat zou al een hoop oplossen."

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Geerts advies Proef Culinair Gemeente Boxtel SNS Bank Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen