RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:09:41    woensdag, 24 april 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 13 maart 2012 14:58 uur, laatst gewijzigd op 13 maart 2012 16:09 uur

Kerkorgel bijna speelklaar

Kerkorgel bijna speelklaar

Op de foto: Het nieuwe orgel in aanbouw door medewerkers van de Bossche firma Pels & Van Leeuwen. (Foto: Ruud van Nooijen).

Het nieuwe Pels & Van Leeuwenorgel in de protestantse kerk aan de Clarissenstraat is bijna speelklaar. Piet van der Meijden, landelijk bekend om zijn capaciteiten als intonateur van orgelpijpen, is momenteel bezig om de klank optimaal te maken. In de loop van volgende week zal hij zijn werkzaamheden kunnen beëindigen, verwacht organist Hans van der Haagen.

Vrijdag 29 maart wordt het orgel officieel overgedragen aan de Protestantse Gemeente. Twee dagen later, zondag 1 april, vindt de eerste openbare orgelbespeling plaats. Dat gebeurt door de Bossche organist Jacques van den Dool, die tussen 12.00 en 13.00 uur ook met zijn kamerkoor Chorus Novus te beluisteren is in een aflevering van de gratis toegankelijke serie Clarissenconcerten.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Olieenzo Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Geld en Makelaardij Geerts advies Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen