RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:01:32    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 11 oktober 2011 11:49 uur, laatst gewijzigd op 11 oktober 2011 12:12 uur

Kerkbestuurders Liempde stappen op

Kerkbestuurders Liempde stappen op

Op de foto: Pastoor Norbert van der Sluis is de aanleiding voor een bestuurscrisis in de parochie Sint-Jans Onthoofding te Liempde. (Foto: Albert Stolwijk).

Drie van de zeven leden van het bestuur van de parochie Sint-Jans Onthoofding in Liempde zijn maandagavond opgestapt. Volgens bestuurslid Jo Custers, die wel aanblijft, kunnen de drie vertrokken bestuurders niet langer samenwerken met pastoor Norbert van der Sluis en zijn ze teleurgesteld over de opstelling van het bisdom.

Naast vice-voorzitter Tini van den Berg hebben ook de bestuursleden Erica Vos en Frank van der Schans hun portefeuille ter beschikking gesteld. Bestuurslid Custers blijft aan met Johan Onland en Bas Rombouts om de lopende zaken af te handelen. ,,We hopen dat er alsnog een oplossing komt en rekenen op een nieuw gesprek met het bisdom",  aldus Custers.

De problemen in de Liempdse parochie ontstonden in augustus toen pastoor Van der Sluis weigerde de uitvaart te doen van een overleden parochiaan omdat deze had gekozen voor euthanasie. Toen werd ook duidelijk dat het kerkbestuur vindt dat Van der Sluis slecht communiceert en weinig sociaal betrokken is bij de parochiegemeenschap.

Bestuurslid Custers wil de komende maanden gebruiken om een beleidsplan te schrijven. Daarnaast zullen nieuwe gesprekken volgen met het bisdom waaruit duidelijk moet worden of pastoor Van der Sluis in Liempde zal blijven. Volgens het bisdom zal Van der Sluis 'vooralsnog' blijven.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 13 oktober.

 

 

Auteur: Marc Cleutjens

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Doornmalen electro Gemeente Boxtel Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Olieenzo Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair