RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:51:16    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 16 januari 2012 16:25 uur, laatst gewijzigd op 16 januari 2012 21:06 uur

Kerkbestuur Liempde steunt pastoor Norbert van der Sluis

Kerkbestuur Liempde steunt pastoor Norbert van der Sluis

Op de foto: Pastoor Norbert van der Sluis is blij met de steun van het kerkbestuur en gaat uit van een goede samenwerking. (Foto: Albert Stolwijk).

Het kerkbestuur van de Liempdse parochie Sint-Jansonthoofding neemt maandagavond 16 januari het besluit om de komende tijd aan te blijven. Hiermee krijgt pastoor Norbert van der Sluis het vertrouwen van het parochiebestuur terug.

In augustus legden drie bestuursleden de taken neer nadat Van der Sluis had geweigerd de uitvaart te verzorgen van een Liempdenaar die voor euthanasie had gekozen. De overgebleven bestuursleden hebben de afgelopen maanden regelmatig met de pastoor gesproken. ,,We hebben alle vertrouwen in een goede samenwerking", verklaart vicevoorzitter Jo Custers. ,,De communicatie verloopt goed en ik denk dat ook de parochianen achter ons besluit staan."

Van der Sluis is blij met het besluit van het kerkbestuur. ,,Het is niet alleen een positieve ontwikkeling voor mij, maar voor de hele Liempdse gemeenschap", stelt de pastoor. ,,Dit jaar zal worden gestart met de voorbereidingen voor een fusie van parochies in deze omgeving. Het is dan fijn om een bestuur te hebben dat de belangen van Liempde kan behartigen."

Na de in augustus ontstane commotie werd een actie voor het Liempdse kerkorgel uit protest stopgezet door de Liempdenaren. Donderdag wordt deze actie hervat.

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Gemeente Boxtel SNS Bank Doornmalen electro Beleef Boxtel Proef Culinair Olieenzo Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Huidtherapie