RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:22:59    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 12 juli 2014 13:57 uur, laatst gewijzigd op 12 juli 2014 14:04 uur

Kennismaking met het bijenvolk

Kennismaking met het bijenvolk

Op de foto: Ineke Puls, lid van bijenhoudersvereniging Sint-Ambrosius de honingramen uit een van de bijenkasten. (Foto: Annelieke van der Linden).

Net voordat het bijenseizoen ten einde loopt, worden in Nederland de landelijke open imkerijdagen gehouden. Ook de Boxtelse bijenhoudersvereniging Sint-Ambrosius zette zaterdag de deuren van bijenhal ’t Raathuis open. Zondag kan het publiek nog terecht bij de Kinderboerderij Boxtel aan het Apollopad en imkersvereniging De Honingbij aan de Oude Postbaan 41 in Liempde.

Het publiek kon zich zaterdag uitgebreid laten informeren door de aanwezige leden van Sint-Ambrosius. De hele dag door druppelden bezoekers binnen. ,,Het is vooral belangrijk dat mensen inzicht krijgen in hoe belangrijk de bij is”, legt Piet Bressers, beheerder van de bijenhal, uit. ,,Natuurlijk is het altijd goed om mee te doen met de landelijke imkerijdagen, maar eigenlijk houden we iedere zaterdagochtend open huis”, lacht Bressers. ,,Tussen 10.00 en 11.30 uur verkopen we honing, maar iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen bij de imkers.” Tot 15.00 uur is het publiek welkom aan het Essche Heike.

Bij de Kinderboerderij Boxtel is het publiek tussen 14.00 en 16.00 uur welkom. Daar kunnen bezoekers honinghapjes proeven en zien hoe honing wordt geslingerd. Voor de jeugd zijn kleur- en knutselactiviteiten georganiseerd. In Liempde zijn bezoekers welkom tussen 11.00 en 16.00 uur aan de Oude Postbaan. De leden verzorgen demonstraties en vertellen over het leven van de bij.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Olieenzo Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Geerts advies SNS Bank Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel