RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:51:12    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 15 juli 2012 17:20 uur, laatst gewijzigd op 15 juli 2012 17:43 uur

Kennismaken met het bijenvolk

Kennismaken met het bijenvolk

Op de foto: Karien van Rijst, coördinator van de kinderboerderij, helpt de jeugd bij het afschrapen van de bijenwas. (Foto: Marcel Fischer).

Op tal van locaties werd zaterdag en zondag de Landelijke Open Imkerijdag georganiseerd. In Boxtel konden bezoekers zaterdag terecht bij bijenhal ’t Raathuis in park Molenwijk. Zondag werden op de Kinderboerderij aan het Apollopad allerlei activiteiten rondom de bij georganiseerd. De jeugd mocht zelfs een kijkje nemen in de bijenkasten.

Volwassenen en jongeren mochten bij de kinderboerderij de bijenwas van de verzamelde honing verwijderen. ,,Bijen verzegelen de honing”, vertelt Karien van Rijst, coördinator op de kinderboerderij. Als de was van de honing af is geschraapt, kan het ‘honingslingeren’ beginnen. Drie honingramen worden in een apparaat gezet. Kinderen mogen aan de hendel draaien en onderaan zie je een tap waaruit de honing komt.

Later in de middag mocht een aantal kinderen onder begeleiding van de imker een kijkje nemen op de plek waar de bijeenkasten staan. Wilmink bootste een vuurtje na. ,,Hierdoor denken de bijen dat de honing in gevaar komt. Ze eten dan een hoop honing en blijven heel rustig, zodat wij in de kasten kunnen kijken”, aldus de imker. Hij haalde een honingraam uit één van de kasten, zodat de jeugd de talloze bijen kon zien die op de houten plaat krioelden.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel Geerts advies Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Proef Culinair Geld en Makelaardij