RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
19:39:31    maandag, 19 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 23 maart 2013 19:14 uur, laatst gewijzigd op 23 maart 2013 19:15 uur

Kennismaken met Lennisheuvel

Kennismaken met Lennisheuvel

Op de foto: Vanaf een kleine heuvel tussen de Brede Heide en het datacenter van de Rabobank is de geplande locatie waar het hoogspanningsstation moet komen goed te zien. (Foto: Peter de Koning).

Het actiecomité ZegneetegenkV nodigde zaterdag de Boxtelse politiek uit om kennis te maken met Lennisheuvel door middel van een wandeltocht langs bijzondere plekken in het dorp en de omgeving nabij het geplande 10-150 kV-station. Ondanks het winterse weer was de opkomst hoog. Ongeveer veertig mensen kwamen naar de Brede Heide.

Na ontvangst bij Jeroen van der Velden aan de Brede Heide en een korte presentatie van het actiecomité over onder andere de gevolgen van een kV-station was het tijd voor een wandeltocht. Vanwege de ijzige kou werd de wandeling wat ingekort, maar bij plekken als de kapel en natuurpark Boscheind vertelde gids Fred de Jong over de totstandkoming van deze plekken. Ook de locatie waar het hoogspanningsstation moet komen en een alternatieve plek werden zaterdag aangewezen.

Het actiecomité liet zaterdag weten dat ’Maak kennis met Lennis’ niet de laatste protestactie is. Zo roept ze de inwoners van Lennisheuvel op naar de raadsvergadering van de gemeente Boxtel te komen op dinsdag 26 maart. Daar wordt de petitie ZegneetegenkV aangeboden aan burgemeester Hans van Brummen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Modecentrum Frans Theelen 040Fit Geld en Makelaardij TopSlank Café zaal Kloosterzicht Zwanenberg adviesgroep Kindertuin Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Olieenzo Toverboom Koppelmans Huidtherapie Beleef Boxtel Tiga Natasja fashion Meubelmakerijdenberg Rijschool Dolman