RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:03:40    maandag, 22 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 16 april 2011 10:28 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:31 uur

Kennismaken met Elvis en The Beatles

Kennismaken met Elvis en The Beatles

Op de foto: De geschiedenis van de muziek stond centraal in de voorstelling Met Stip! van de Hippe Gasten. Ook Elvis Presley kwam langs in Berlicum… (Foto: Peter de Koning).

Elvis Presley, The Beatles, Doe Maar, maar ook blues en house. Alle muzieksoorten kwamen voorbij tijdens de voorstelling Met Stip! van gezelschap Hippe Gasten. Leerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van de Liempdse basisschool De Oversteek en de Prinses Amaliaschool in Boxtel brachten maandag 21 maart een bezoek aan gemeenschapshuis Den Durpsherd in Berlicum waar deze muzikale voorstelling werd gespeeld.

Tijdens de voorstelling passeren diverse stromingen in de popmuziek de revue. Zo komt de King of Rock ’n Roll, Elvis Presley, voorbij evenals The Beatles, de allereerste echte popband. Ook Doe Maar, uitvinder van de zogenaamde Nederpop, ontbreekt niet in het lijstje. De voorstelling eindigt met de stroming house die in de jaren tachtig een grote rol speelde in de muziekwereld.

De Hippe Gasten spelen geen covers, maar brengen eigen nummers, geïnspireerd op de diverse stromingen. ,,We proberen de Doe Maar-sound wel terug te laten komen in onze nummers, maar brengen eigen liedjes”, vertelt Jon van den Elsen van Hippe Gasten. ,,De sound is herkenbaar, zodat kinderen wel een idee hebben hoe het klinkt. We willen ze uitdagen om thuis de platencollectie van hun ouders te bekijken en zo de geschiedenis van muziek te ontdekken.”

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 24 maart.

Auteur: MARIËLLE WIJFFELAARS

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie Geerts advies Gemeente Boxtel Proef Culinair Doornmalen electro Olieenzo Geld en Makelaardij