RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:14:34    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 17 november 2011 11:16 uur

Kat beschoten in Lennisheuvel

Toen kat Steak (4) zondagochtend niet verscheen voor zijn ontbijt, wist de familie Van Dijk meteen dat er iets niet in orde was. Dinsdagochtend kwam het huisdier eindelijk naar huis. Omdat Steak mank liep, ging Van Dijk naar de dierenarts. Daar bleek dat de kat een kogel in zijn voorpoot had die het spaakbeen versplinterd had.

Volgens Piet van Dijk is het niet de eerste keer dat één van zijn katten iets overkomt. Anderhalf jaar geleden kwam een van de poezen thuis met een koperen strik strak om zijn nek. ,,Het ging om zo’n strik waarmee stropers konijnen vangen”, vertelt Van Dijk. ,,Ook zijn we de afgelopen jaren ongeveer vijf katten kwijtgeraakt. Ze kwamen ineens niet meer thuis. Ik heb het vermoeden dat er hier een kattenhater woont.”

Van Dijk heeft direct aangifte gedaan bij de politie. ,,De vorige keer heb ik ook direct melding gemaakt. Ik heb weinig hoop dat de dader gepakt wordt omdat dit op heterdaad zal moeten gebeuren. Voor de opbouw van een dossier is het echter wel noodzakelijk om dit soort voorvallen te blijven melden.”

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Geerts advies Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Geld en Makelaardij Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen