08:14:05    maandag, 22 juli 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 16 april 2011 10:07 uur, laatst gewijzigd op 16 april 2011 10:08 uur

Kanovereniging de pagaai bestaat twintig jaar

Kanovereniging de pagaai bestaat twintig jaar

Op de foto: Ad Verhagen (links) en Joop Spijkers vertrekken met een gloednieuwe kano vanaf de aanlegsteiger aan de Voetboog. Leden en bezoekers van kanoclub De Pagaai kunnen via een nieuwe lagune naar de Dommel varen voor een Rondje Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).

Apetrots zijn ze, de dertig leden van de Boxtelse kanovereniging De Pagaai. In het jaar dat de club het vierde lustrum viert, krijgen de kanoërs de beschikking over een prachtige lagune die het clubhuis aan de Voetboog met de Dommel verbindt. Deze week werd de lagune voor het eerst getest en goed bevonden.

Met de aanleg van een lagune tussen de Dommel en het in 2005 geopende clubhuis, is De Pagaai helemaal klaar voor het nieuwe vaarseizoen. De oprichters hadden twintig jaar geleden niet kunnen bevroeden dat nu jaarlijks meer dan drieduizend bezoekers worden geteld die allemaal komen voor het befaamde Rondje Boxtel. ,,Wie het Rondje Boxtel vaart, kijkt drie uur lang zijn ogen uit en verbaast zich over het natuurschoon in en rond Boxtel”, zegt voorzitter Leon van der Eerden.

Met de aanleg van een lagune is een grote wens in vervulling gegaan, zo stelt secretaris Joop Spijkers. ,,Voorheen moesten we met de kano’s over een weiland sjouwen om de Dommel te bereiken. Nu beschikken we over een prachtige aanlegsteiger en varen we zo de Dommel op.” De steiger is aangelegd door vrijwilligers van de club, die ook het groen rondom clubhuis en lagune verzorgen. ,,Het gras en de bloembollen zijn ingezaagd, de wilgen geknot”, zegt vrijwilliger Ad Verhagen, die heel veel vrije uurtjes besteedt aan het groenbeheer. Zitbankjes, een vuurplaats en een laarzenpad maken het terrein compleet, binnenkort wordt een informatiebord geplaatst.

Over belangstelling heeft De Pagaai niet te klagen. Niet alleen uit Boxtel en directe omgeving melden zich kanoërs die graag het Rondje Boxtel varen. ,,Er komen zelfs groepen uit het buitenland. Vorig jaar hadden we 180 Belgische kinderen te gast en een groep Tsjechen. Dit jaar komt er een grote groep Italianen, die een uitwisselingsbezoek brengt aan Vught en de Meierij wil leren kennen. Het Rondje Boxtel is dan een ideale gelegenheid.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Doornmalen electro Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht