17:40:39    zaterdag, 20 juli 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 23 augustus 2012 15:34 uur, laatst gewijzigd op 23 augustus 2012 15:41 uur

Kanonschot klinkt bij Konijnshol

Kanonschot klinkt bij Konijnshol

Op de foto: De gereconstrueerde redoute aan de Konijnshoolsedreef is een favoriete pleisterplaats van hangjeugd. Afgelopen weekeinde werd er een bank in brand gestoken die afkomstig is uit een sportzaal. (Foto: Albert Stolwijk).

Leerlingen van de Sint-Petrusschool ontsteken vrijdag 7 september een historisch kanon. Dat gebeurt aan de Konijnshoolsedreef, in de haakse bocht richting kasteel Stapelen, waar vorig jaar in een laaggelegen weiland een vroegere redoute in ere werd hersteld.

Met het kanonschot wordt de reconstructie van de veldversterking officieel geopend door Waterschap De Dommel in samenwerking met de plaatselijke Heemkundekring. In het kader van het project Dommel door Boxtel, waarbij de rivier onder meer werd uitgebaggerd, werd ten westen van de Eindhovenseweg ook een ecologische verbindingszone aangelegd.

De Heemkundekring kaartte bij Waterschap De Dommel haar voorstel aan om de oude redoute nabij kasteel Stapelen in ere te herstellen en vond een gewillig oor. In het kader van natuurontwikkeling werden enkele poelen uitgegraven en de grond die daarbij vrijkwam, werd gebruikt om de aarden wal bij de Konijnshoolsedreef te reconstrueren.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Gemeente Boxtel Huidtherapie Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Geerts advies Meubelmakerijdenberg