10:46:51    zaterdag, 04 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 18 oktober 2013 18:49 uur, laatst gewijzigd op 19 oktober 2013 16:02 uur

Kalveren belanden in gierkelder

Kalveren belanden in gierkelder

Op de foto: Enkele brandweerlieden van het korps Boxtel hijsen zich in zogeheten waterpakken om de kalveren uit de gierkelder te bevrijden. (Foto: Gerard Schalkx).

UPDATE - Bij een boerderij in de Boxtelse buurtschap Luissel zijn vrijdagavond vier kalveren in een gierkelder beland.

De brandweer werd omstreeks 18.30 uur gealarmeerd en rukte uit voor een reddingsoperatie bij het boerenbedrijf. Volgens een woordvoerder ter plaatse gaat het om vier zogeheten pinken die om nog onbekende reden in de gierkelder waren beland.

De brandweer stelde alles in het werk om de dieren - met hulp van de boer - uit hun benarde positie te bevrijden. Daarbij wordt ook een brandweerteam uit Schijndel ingezet, dat beschikt over een technische takelinstallatie. Die is nodig om de pinken uit de kelder te tillen.

Nadat een deel van de gierkelder was leeggepompt, kon het eerste dier bevrijd worden. Daarna volgden de drie andere kalveren. Tijdens de bevrijdingsactie moesten de brandweerlieden perslucht gebruiken omdat vanuit de gierkelder methaangassen vrijkwamen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Alfa Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Filipe Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Elan Bikes support Huidtherapie Toverboom Doornmalen electro Podium Boxtel EmielTechniek Geerts advies