11:22:17    maandag, 30 maart 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 22 december 2011 14:27 uur, laatst gewijzigd op 22 december 2011 14:41 uur

Kade voor vissers en kanoërs

Kade voor vissers en kanoërs

Op de foto: Pieter van Wanrooij legt de laatste hand aan de houten kade die is aangelegd voor vissers met een lichamelijke beperking. (Foto's: Henk van Weert).

In september werden al de houten kades in de oever getrild. Vandaag, donderdag 22 december wordt de laatste hand gelegd aan de uitstapplaats voor kanoërs en de visplek voor mindervaliden aan de Dommel in Boxtel-Oost.

Medewerkers van aannemingsbedrijf Ploegam uit Vinkel waren vanmiddag ter hoogte van Dommeloord bezig met de afgraving om de kanokade bereikbaar te maken. De toegang wordt verhard met heel fijn steengruis. Pieter van Wanrooij van Ploegam vertelde dat het is gemaakt van zogeheten porfier. Dit is een zeer hard stollingsgesteente, dat veel wordt gebruikt voor inritten en parkeerplaatsen.  Een eindje verder stroomopwaarts, bij De Wagenmaker, is datzelfde grijze materiaal ook gebruikt om de oever op te vullen op de plek waar rolstoelers straks een hengeltje kunnen uitwerpen.

De werkzaamheden worden in opdracht van het waterschap uitgevoerd in het kader van het project Dommel door Boxtel.

 

Auteur: Henk van Weert

Foto's

Kade voor vissers en kanoërs

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Elan Bikes support Geerts advies Podium Boxtel Huidtherapie TopSlank EmielTechniek Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Filipe buisman optiek Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Toverboom