RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:53:41    zondag, 24 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 08 april 2013 22:17 uur, laatst gewijzigd op 09 april 2013 08:44 uur

'Juridische stappen tegen kV'

\'Juridische stappen tegen kV\'

Op de foto: Al wekenlang demonstreren inwoners van Lennisheuvel tegen de komst van een kV-station nabij Brede Heide. Eind februari boden leerlingen van de Theresiaschool een petitie aan B. en W. aan. (Foto: Peter de Koning).

Het actiecomité ’Zeg nee tegen kV’ in Lennisheuvel overweegt juridische stappen. ,,Desnoods tot aan de Raad van State.” Dat heeft woordvoerster Marieke van den Heuvel maandagavond bekendgemaakt na afloop van een gesprek met wethouder Wim van der Zanden. Daarin heeft hij volgens het comité gezegd vast te houden aan de bouwlocatie van een hoogspanningsstation nabij Brede Heide.

,,Wij zijn zeer teleurgesteld in wethouder Van der Zanden, hij heeft ervoor gekozen om Lennisheuvel niet tegemoet te komen”, meldt Van den Heuvel. ,,Tijdens ons gesprek vanavond verklaarde hij dat hij gebonden is aan het collegebesluit om het kV-station op de huidige locatie te laten bouwen. Er ligt een aanvraag die past in het bestemmingsplan en het gemeentebestuur zegt geen argumenten te hebben om deze te weigeren. De aanvragers TenneT en Enexis zijn niet bereid om de huidige aanvraag in te trekken en een nieuwe aanvraag in te dienen voor een alternatieve locatie.”

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Proef Culinair Doornmalen electro Olieenzo SNS Bank Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen Geerts advies Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Gemeente Boxtel