02:44:55    zaterdag, 08 augustus 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 19 januari 2012 15:10 uur, laatst gewijzigd op 19 januari 2012 15:12 uur

Jubilerend gilde Liempde te boek

Jubilerend gilde Liempde te boek

Op de foto: De Liempdse gildehoofdman Roger van Laere bij de fundering van het toekomstige clubhuis van Sint-Antonius Abt aan de Oude Dijk. (Foto: Albert Stolwijk).

Het Liempdse gilde Sint-Antonius Abt viert zaterdag 21 januari niet alleen de naamdag van haar patroonheilige. Ook staan de kruisboogschutters en hun partners feestelijk stil bij het feit dat de broederschap 25 jaar geleden opnieuw werd opgericht. Hoofdman Roger van Laere presenteert een boek waarin hij verhaalt over de achtergronden en de gebruiken van het gilde.

De jaarlijkse teerdag wordt deze keer met een zilveren randje gevierd en start om 14.00 uur met een eucharistieviering in de parochiekerk van Sint-Jans Onthoofding. Vervolgens neemt het jubilerende gezelschap zijn intrek in gildehuis Het Wapen van Liempde aan het Raadhuisplein. Daar loopt van 15.30 tot 17.30 uur een receptie van stapel.

Tijdens die receptie wordt ook het jubileumboek ’Het Liempdse Gilde’ ten doop gehouden. In de kersteditie van deze krant die onlangs verscheen, vertelde auteur Van Laere uitvoerig over zijn nieuwste boek dat bijna tweehonderd pagina’s en telt en bij voorinschrijving te koop is voor 20 euro.

Belangstellenden kunnen het boek bestellen bij deken-schrijver Jos Beerens via e-mail: josj.beerens@wxs.nl. Inmiddels is al bijna de helft van de oplage (250 stuks) verkocht.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Podium Boxtel TopSlank Elan Bikes support Alfa Doornmalen electro Beleef Boxtel Remax-optimus Café zaal Kloosterzicht Olieenzo buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Toverboom Huidtherapie Filipe Geerts advies EmielTechniek