09:30:27    woensdag, 17 juli 2019
brabants centrum logo
Dinsdag, 23 april 2013 16:35 uur, laatst gewijzigd op 24 april 2013 15:21 uur

Joris van Os gildekoning Boxtel

Joris van Os gildekoning Boxtel

Op de foto: Joris van Os (midden) wordt als nieuwe koning van Sint-Barbara & Sint-Joris gefeliciteerd door gildehoofdman Jacques Habraken. (Foto: Peter de Koning).

Joris van Os is de nieuwe schutterskoning van het Boxtelse gilde Sint-Barbara & Sint-Joris. Dinsdag 23 april, de feestdag van zijn naamgever én van een van de twee patroonheiligen van de Boxtelse schuts, schoot hij het laatste stukje van de houten koningsvogel uit de schutsboom.

Zeven leden streden met de kruisboog om het koningszilver én de daarmee gepaard gaande belangrijkste ceremoniële functie van het gilde. In de twaalfde rond verschalkte Van Os, die in december 2011 toetrad tot de broederschap, met de zeventigste treffer het doel.

Slechts veertien maal misten de deelnemers de houten papegaai op ruim twaalf meter hoogte. Een van Van Os' concurrenten was Frans Teulings, die de afgelopen twee jaar de zilveren koningsbreuk om de schouders droeg.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Geld en Makelaardij Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel