RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:59:07    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Zaterdag, 12 april 2014 12:17 uur, laatst gewijzigd op 12 april 2014 12:20 uur

Jongeren uit Salonta op bezoek

Jongeren uit Salonta op bezoek

Op de foto: De Roemeense jongeren brachten maandag een bezoek aan kasteel Stapelen. (Foto: Marc Cleutjens).

Voor de negende keer vindt deze week een uitwisselingsproject plaats tussen leerlingen van het Boxtelse Baanderherencollege en de Roemeense stad Salonta. Tien jongeren en vier volwassenen kwamen zondagmiddag aan in Boxtel. Zij keken hun ogen uit en maakten vooral heel veel kiekjes van de omgeving. Woensdag 7 mei vertrekt een Boxtelse delegatie richting Salonta.

De Roemeense jongeren maakten onder meer kennis met museum Vekemans, kasteel Stapelen, het Baanderherencollege, de Beekse Bergen in Hilvarenbeek, Amsterdam, Scheveningen en Den Haag. Ook maakten ze kennis met burgemeester Mark Buijs, die hen maandag welkom heette in Boxtel en een lesje over lokale democratie verzorgde.

Tijdens een klein debat vroeg voorzitter Jos Geerts van stichting Boxtel-Salonta maandag aandacht voor de door hem zo vurig gewenste intensivering van de stedenband met Salonta. In tegenstelling tot de band met Wittlich, die al 55 jaar bestaat, is de sinds 1989 bestaande samenwerking met Salonta nooit geformaliseerd op gemeentelijk niveau. ,,Nu we werken aan een nieuw gemeentebestuur is de tijd misschien rijp om eens een balletje op te gooien”, sprak burgemeester Buijs enthousiast.

Lees meer over het uitwisselingsproject in Brabants Centrum van donderdag 10 april.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Gemeente Boxtel Geld en Makelaardij Huidtherapie Doornmalen electro Uitvaartonderneming Bijnen Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel SNS Bank Meubelmakerijdenberg