RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:31:39    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 05 april 2012 12:00 uur, laatst gewijzigd op 05 april 2012 12:05 uur

Jongeren bezoeken heilige huisjes

Jongeren bezoeken heilige huisjes

Op de foto: Ria Groen vertelt in het Protestantse kerkje aan leerlingen van de Angelaschool over het paasfeest. (Foto: Albert Stolwijk).

Ruim 350 leerlingen uit groep 7 en 8 van Boxtelse basisscholen brengen in april en mei bezoekjes aan de Sint-Petrus basiliek, de Protestantse kerk en de Marokkaanse moskee in Boxtel. De Angelaschool trapte af en bezocht donderdag in groepen de heilige huisjes.

De leerlingen nemen deel aan het project ’Expeditie heilige huisjes’ van Erfgoed Brabant. Het doel van deze rondleidingen is aan leerlingen te laten zien wat de gebouwen betekenen en wat ze zeggen over de wereldgodsdiensten. Steven van Groeningen leidde de kinderen rond in de Petruskerk, Ria Bertrams en Ria Groen gaven de kinderen uitleg over de Protestantse kerk en de imam gaf de kinderen een inkijkje in de moskee.

,,Er is er nu een begrafenis in de Petruskerk, dus ik kan helaas niet alles laten zien”, vertelt Steven van Groeningen aan de leerlingen. Toch had deze gids wel iets heel speciaals voor de kinderen in petto: ze mochten naar boven in de kerk en kwamen op plekken waar ze nooit eerder waren geweest. Van Groeningen vertelde met veel enthousiasme over de bouw van de kerk, de gewelven en de kerkklokken. Als klap op de vuurpijl opende hij een luikje waardoor de leerlingen recht naar beneden kunnen kijken. Pas dan beseffen de kinderen hoe hoog ze staan. ,,Ik durf echt niet te kijken, ik heb hoogtevrees”, zei een meisje.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Gemeente Boxtel SNS Bank Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Geld en Makelaardij Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Huidtherapie