11:38:41    maandag, 30 maart 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 05 april 2012 12:00 uur, laatst gewijzigd op 05 april 2012 12:05 uur

Jongeren bezoeken heilige huisjes

Jongeren bezoeken heilige huisjes

Op de foto: Ria Groen vertelt in het Protestantse kerkje aan leerlingen van de Angelaschool over het paasfeest. (Foto: Albert Stolwijk).

Ruim 350 leerlingen uit groep 7 en 8 van Boxtelse basisscholen brengen in april en mei bezoekjes aan de Sint-Petrus basiliek, de Protestantse kerk en de Marokkaanse moskee in Boxtel. De Angelaschool trapte af en bezocht donderdag in groepen de heilige huisjes.

De leerlingen nemen deel aan het project ’Expeditie heilige huisjes’ van Erfgoed Brabant. Het doel van deze rondleidingen is aan leerlingen te laten zien wat de gebouwen betekenen en wat ze zeggen over de wereldgodsdiensten. Steven van Groeningen leidde de kinderen rond in de Petruskerk, Ria Bertrams en Ria Groen gaven de kinderen uitleg over de Protestantse kerk en de imam gaf de kinderen een inkijkje in de moskee.

,,Er is er nu een begrafenis in de Petruskerk, dus ik kan helaas niet alles laten zien”, vertelt Steven van Groeningen aan de leerlingen. Toch had deze gids wel iets heel speciaals voor de kinderen in petto: ze mochten naar boven in de kerk en kwamen op plekken waar ze nooit eerder waren geweest. Van Groeningen vertelde met veel enthousiasme over de bouw van de kerk, de gewelven en de kerkklokken. Als klap op de vuurpijl opende hij een luikje waardoor de leerlingen recht naar beneden kunnen kijken. Pas dan beseffen de kinderen hoe hoog ze staan. ,,Ik durf echt niet te kijken, ik heb hoogtevrees”, zei een meisje.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Remax-optimus Modecentrum Frans Theelen TopSlank Doornmalen electro Elan Bikes support Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Filipe Huidtherapie Olieenzo buisman optiek Toverboom Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht