16:56:09    zaterdag, 20 juli 2019
brabants centrum logo
Zondag, 13 november 2011 13:59 uur, laatst gewijzigd op 14 november 2011 15:52 uur

Jongeman met hond te water

Een jongeman is zondagmorgen even voor twaalf uur met zijn hondje te water geraakt in Esch. Het ongeval gebeurde toen hij samen met het dier op de Essche Stroom aan het varen was en het bootje omsloeg.

De hulpdiensten rukten massaal uit, wat mede kwam doordat er verwarring ontstond over de aard van de melding van het incident. De politie, amubulancedienst en de brandweer waren opgeroepen vanwege een ongeval met beknelling en een auto die nabij de Haarenseweg in Esch te water was geraakt.

De jongeman wist zichzelf in veiligheid te brengen door aan wal te klimmen, maar kon zijn hondje niet zelf op het droge krijgen. De brandweer van Haaren heeft het dier, dat nabij een stuwdam dreef, vervolgens uit het water gehaald. Zowel de man als de hond waren onderkoeld en werden opgevangen door brandweerlieden, terwijl ze wachtten op medische hulp. Het slachtoffer werd voorzien van een warme deken die later werd vervangen door een aluminium folie. Nadat de man ter plaats was nagekeken is hij met zijn hondje in zijn armen naar huis gewandeld. 

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Proef Culinair Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel