RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
04:17:33    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 29 augustus 2012 16:10 uur, laatst gewijzigd op 29 augustus 2012 16:13 uur

Jo Schellekens veteranenkoning

Jo Schellekens veteranenkoning

Op de foto: De gildeveteranen poseren in vol ornaat. In burger Janus Bressers (midden) die voor het laatst gastheer was. (Foto: Ruud van Nooijen).

Tijdens een thuiswedstrijd heeft de Liempdenaar Jo Schellekens woensdagmiddag het koningschieten voor gildeveteranen van de Dommelgroep gewonnen. Met de 96e treffer schoot de kruisboogschutter van het plaatselijke gilde Sint-Antonius Abt de houten papegaai uit de bijna dertien meter hoge schutsboom op de Sort.

Met het koningschieten beëindigden 32 veteranen van negen schuttersgilden uit de regio hun wekelijkse competitie op woensdagmiddag. Tijdens de vierde ronde viel het laatste stukje van de ’vogel’. Slechts negen keer werd door de schutters gemist. Schellekens kreeg het zilveren wisselschild opgespeld dat het voorbije jaar werd gedragen door Jan van Boxtel, die zich vorige week nog tot kermiskoning liet kronen van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris in Boxtel.

Janus Bressers was voor het laatst gastheer op de Sort, waar 25 jaar de schutsbomen van Sint-Antonius Abt stonden opgesteld. Het Liempdse gilde is momenteel aan de Oude Dijk bezig een nieuw schietterrein in te richten.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel SNS Bank Geld en Makelaardij Doornmalen electro Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Geerts advies Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht