RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
08:09:53    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 20 juli 2013 20:17 uur, laatst gewijzigd op 21 juli 2013 21:05 uur

Jitse Kramer sterkste man

Jitse Kramer sterkste man

Op de foto: Jitse Kramer uit Groningen is de nieuwe sterkste man van Nederland. Hij won de 27e finale in Boxtel nipt. (Foto: Gerard Schalkx).

Jitse Kramer (34) heeft met een half punt verschil op routinier Jan Wagenaar de titel Sterkste Man van Nederland in de wacht gesleept. Ondanks een afgescheurde achillespees wist de 'Beer van Leeuwarden' zijn koppositie in het klassement te behouden tijdens de laatste van zes krachtproeven op de Markt in Boxtel.

Vijf loodzware ballen, in gewicht oplopend van 140 naar 180 kilo, op een trap plaatsen (filmpje onder). Met dat meest spectaculaire onderdeel - de stones of strength - worden traditiegetrouw de wedstrijden van de sterke mannen afgesloten. Nu was dat niet anders.

Kramer plaatste vijf bollen, maar de laatste was buiten de tijdslimiet. Hij moest twee wedstrijdpunten toegeven op Wagenaar, maar hoefde zijn eerste plaats in het klassement niet prijs te geven. ,,Pijn? Die voel ik later wel”, lachte de Friese fitnessinstructeur terwijl een luid applaus van het publiek in ontvangst nam.

Niels Gordijn uit Eindhoven eindigde als derde en wordt gezien als dé ontdekking van deze finale. Kenners verwachten dat hij in een van de komende jaren de titel zal opeisen.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Geld en Makelaardij Huidtherapie Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Olieenzo Doornmalen electro Peijnenburg Verzuimbegeleiding