RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
10:22:03    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 06 januari 2012 14:42 uur, laatst gewijzigd op 06 januari 2012 18:30 uur

Jeugd zingt voor goede doel

Jeugd zingt voor goede doel

Op de foto: In Lennisheuvel gingen vrijdag veel kinderen de straat op om tijdens Driekoningen te zingen voor het goede doel. (Foto: Gerard Schalkx).

Kinderen uit Lennisheuvel zijn vrijdag tijdens Driekoningen langs de deuren gegaan om te zingen en geld in te zamelen voor het goede doel. Dit jaar gaat de opbrengst naar het tehuis Phouc Thien voor gehandicapte kinderen in het Vietnamese Cu Chi.  

Phouc Tien werd in 2001 opgericht om kinderen met een handicap op te vangen. Hoewel de kwaliteit van zorg in de loop van de jaren verbeterd is en behalve meer persoonlijke hulp ook hulpmiddelen konden worden aangeschaft, is de vraag nog steeds heel groot en is nog niet aan de basisbehoeften van alle kinderen voldaan. ,,De stichting is op zoek naar financiële hulp. Omdat we persoonlijk verzorgers kennen in het tehuis en weten dat het geld goed terecht zal komen is voor dit doel gekozen”, aldus Leni Simons van de organiserende hobbyclub De Bezige Bijtjes.

De kinderen verzamelden zich vrijdagmiddag rond 13.30 uur in gemeenschapshuis Orion, waar de groepen ingedeeld werden die vervolgens de straat op gingen en door Lennisheuvel trokken. Na afloop stond er in het gemeenschapshuis voor de deelnemers een heerlijke traktatie op het menu: pannenkoeken.

Ook kinderen uit Gemonde gingen vrijdagmiddag verkleed de straat op om voor het goede doel te zingen. De parochie Sint-Lambertus uit Gemonde hield tijdens Driekoningen een inzamelingsactie voor het project 'Childrens perfect hope' in Kenia.

Het was de bedoeling dat ook de jeugd uit Esch op pad zou gaan en met missiebusjes geld zou inzamelen, maar die rondgang ging uiteindelijk wegens gebrek aan belangstelling en deelnemers niet door. Christien van Schijndel van de organisatie liet vrijdagmiddag weten dat enkele kinderen die mee zouden doen, zich uiteindelijk hadden afgemeld.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Doornmalen electro Geerts advies Geld en Makelaardij Beleef Boxtel Café zaal Kloosterzicht Olieenzo Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg Proef Culinair Gemeente Boxtel