RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
23:26:13    maandag, 18 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 16 augustus 2012 17:38 uur, laatst gewijzigd op 17 augustus 2012 14:34 uur

Jeugd veroorzaakt brandjes

De brandweer rukte donderdagmiddag rond half vijf uit voor een buitenbrandje in een weiland tussen het Jacob-Roelandslyceum en het park bij kasteel Stapelen in Boxtel. Vrijdagmiddag rond half een kwam een soortgelijke melding binnen, dit keer aan de Konijnshoolsedreef. Beide keren ging het om brandjes die veroorzaakt waren door jeugd.

,,Het viel gelukkig allemaal erg mee", aldus postcommandant Theo Clijnk van de Boxtelse brandweer. ,,Hangjeugd had donderdag een klein brandje veroorzaakt op een plek die grenst aan het park. Het ging om wat hooi dat vlam had gevat. Het was een kwestie van even met de maat 45 erop stampen en toen was het leed geleden. We hoefden niet eens te blussen."    

Het brandje dat vrijdagmiddag bestreden moest worden was volgens Clijnk iets groter van omvang. ,,Opnieuw was er sprake van jeugd die een vuurtje wilde stoken, maar met deze warmte en het droge gras kan het dan al snel uit de hand lopen. We hadden de situatie opnieuw snel onder controle, al moesten we het brandje dit keer wel even blussen”, aldus Clijnk.

De politie kwam vrijdag ook even poolshoogte nemen bij de brand aan de Konijnshoolsedreef. Clijnk: ,,Omdat er hier in dit gebied in een kort tijdsbestek twee keer sprake is geweest van brandjes die veroorzaakt zijn door jeugdigen, houdt de politie een oogje in het zeil.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Olieenzo SNS Bank Geerts advies Beleef Boxtel Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij Huidtherapie Gemeente Boxtel