07:56:39    woensdag, 26 juni 2019
brabants centrum logo
Donderdag, 16 augustus 2012 17:38 uur, laatst gewijzigd op 17 augustus 2012 14:34 uur

Jeugd veroorzaakt brandjes

De brandweer rukte donderdagmiddag rond half vijf uit voor een buitenbrandje in een weiland tussen het Jacob-Roelandslyceum en het park bij kasteel Stapelen in Boxtel. Vrijdagmiddag rond half een kwam een soortgelijke melding binnen, dit keer aan de Konijnshoolsedreef. Beide keren ging het om brandjes die veroorzaakt waren door jeugd.

,,Het viel gelukkig allemaal erg mee", aldus postcommandant Theo Clijnk van de Boxtelse brandweer. ,,Hangjeugd had donderdag een klein brandje veroorzaakt op een plek die grenst aan het park. Het ging om wat hooi dat vlam had gevat. Het was een kwestie van even met de maat 45 erop stampen en toen was het leed geleden. We hoefden niet eens te blussen."    

Het brandje dat vrijdagmiddag bestreden moest worden was volgens Clijnk iets groter van omvang. ,,Opnieuw was er sprake van jeugd die een vuurtje wilde stoken, maar met deze warmte en het droge gras kan het dan al snel uit de hand lopen. We hadden de situatie opnieuw snel onder controle, al moesten we het brandje dit keer wel even blussen”, aldus Clijnk.

De politie kwam vrijdag ook even poolshoogte nemen bij de brand aan de Konijnshoolsedreef. Clijnk: ,,Omdat er hier in dit gebied in een kort tijdsbestek twee keer sprake is geweest van brandjes die veroorzaakt zijn door jeugdigen, houdt de politie een oogje in het zeil.”

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Huidtherapie Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Geerts advies Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair