11:23:44    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 04 oktober 2013 22:35 uur

Jeugd sport tijdens boekenbal

Jeugd sport tijdens boekenbal

Op de foto: Duo Jongeleerd verzorgde een bijzondere slotact tijdens het Kinderboekenbal. (Foto: Peter de Koning).

Blaasvoetbal, volleyballen en als echte topsporter op de foto. Tijdens het jaarlijkse Kinderboekenbal in bibliotheek De Meierij en de Sint-Petrusschool werd vrijdagavond volop gesport. Het thema van de Kinderboekenweek is ten slotte 'Klaar voor de start'. En dat zijn de Boxtelse basisschoolleerlingen zeker...

Het blaasvoetbal was verreweg het populairst. In de bibliotheek was een parcours uitgezet waar de deelnemers een pingpongballetje met een rietje door moesten blazen. En dat zag er makkelijker uit dan het was. ,,Ik heb hier echt niet genoeg lucht voor", pufte Fleur. Ilse dacht daar anders over: ,,Als je eenmaal weet hoe het moet, is het niet zo moeilijk." Maar wat de beste tactiek was, kon ze niet uitleggen. ,,Je moet het gewoon doen. Niet teveel over nadenken."

Als vanouds werd ook dit jaar weer post rondgebracht. Deze keer niet door postbodes, maar door twee scheidsrechters. Kinderen konden een brief schrijven op een rode of gele kaart. Een leerling van De Vorsenpoel stuurde een rode kaart aan zijn leerkracht. ,,Niet om hem de klas uit te sturen hoor", zei hij lachend. ,,Maar rood is toevallig mijn lievelingskleur."

De avond werd afgesloten met een spectaculair optreden van Bas Oerlemans en Gijs Mallens. Onder de naam Duo Jongeleerd verzorgt het tweetal circusacts. Luid applaus was hun beloning na het jongleren met maar liefst tien ballen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Geerts advies Podium Boxtel TopSlank Filipe Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support Remax-optimus EmielTechniek Geld en Makelaardij buisman optiek Alfa Toverboom Doornmalen electro Beleef Boxtel Huidtherapie