19:10:16    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Dinsdag, 26 februari 2013 12:09 uur, laatst gewijzigd op 26 februari 2013 12:26 uur

'Jeugd leert van protestactie'

\'Jeugd leert van protestactie\'

Op de foto: Jeugd van de Theresiaschool voert protest tegen de komst van een kV-station. (Foto: Peter de Koning).

Leerlingen van de Sint-Theresiaschool demonstreerden dinsdagochtend tegen de bouw van een hoogspanningstation aan de rand van hun dorp. De protestactie past volgens schooldirecteur Joke Heinsman in de lessen over burgerschapsvorming en democratie. ,,De kinderen leren waar het gemeentehuis is, wat daar gebeurt en wie de burgemeester en wethouders zijn.”

De schooljeugd vroeg het gemeentebestuur nog eens goed na te denken over de locatie waar het zogeheten 10-150 kilovoltstation moet komen. Temeer omdat volgens Heinsman nog heel weinig bekend is over mogelijk stralingsgevaar en geluidsoverlast. De kinderen zongen hun zelfgeschreven protestlied op de wijze van een populaire hit van Gers Pardoel: 'We zeggen nee. Nee tegen kV'.

Burgemeester Hans van Brummen zijn blij te zijn met het duidelijke signaal vanuit Lennisheuvel. Hij verwacht dat over enkele weken een besluit wordt genomen. De leerlingen werden ontvangen door het voltallige college van B. en W. en enkele leden van de gemeenteraad.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom EmielTechniek Huidtherapie buisman optiek Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen TopSlank Elan Bikes support Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Remax-optimus Olieenzo Podium Boxtel Beleef Boxtel