RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
07:41:11    zondag, 18 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 25 februari 2013 09:22 uur, laatst gewijzigd op 25 februari 2013 09:25 uur

Jeugd in actie tegen kV-station

Jeugd in actie tegen kV-station

Op de foto: Vorige week plakte het actiecomité als protestposters op diverse plekken in de gemeente. Mensen die de actie willen steunen kunnen dat doen via de website www.150kvnee.petities.nl. (Foto: Albert Stolwijk).

Alle ruim 125 leerlingen van de Sint-Theresiaschool in Lennisheuvel komen dinsdag 26 februari samen in het Boxtelse gemeentehuis om te protesteren tegen de bouw van een hoogspanningsstation aan de rand van hun dorp. Dinsdagavond bevolkt het actiecomité 'Zeg nee tegen kV' met zestig volwassen bewoners van het kerkdorp de publieke tribune tijdens de gemeenteraadsvergadering.

De jeugd van Lennisheuvel moet een stem krijgen in de vergunningaanvraag die de gemeente Boxtel heeft ontvangen van energiemaatschappij Enexis en netwerkbeheerder TenneT om een zogeheten 10-150 kilovoltstation te bouwen op bedrijventerrein Vorst. Dat stelt Marieke van den Heuvel van het actiecomié 'Zeg nee tegen kV'.

,,Kan het gemeentebestuur nog recht in de spiegel kijken als ze ja zegt tegen de bouw van het kV-station", vraagt het comité zich af. Angst voor geluidoverlast en straling liggen ten grondslag aan de afkeer tegen het hoogspanningsstation. De bouw daarvan is echter nodig om de stroomvoorziening in Boxtel voor de toekomst op peil te houden.

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Toverboom Olieenzo Geld en Makelaardij Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Huidtherapie Tiga Natasja fashion Koppelmans Kindertuin Geerts advies Zwanenberg adviesgroep Doornmalen electro Gemeente Boxtel SNS Bank 040Fit Rijschool Dolman Modecentrum Frans Theelen