RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:37:16    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 20 juli 2013 15:06 uur, laatst gewijzigd op 20 juli 2013 19:59 uur

'Jerommekes' op bomvolle Markt

\'Jerommekes\' op bomvolle Markt

Op de foto: Zo'n tweeduizend toeschouwers kijken in Boxtel naar de finale van de Sterkste Man van Nederland. (Foto: Henk van Weert).

UPDATE - De tribunes die in L-vorm op de Boxtelse Markt zijn opgebouwd puilen uit en aan de andere zijden staan toeschouwers rijen dik. Circa tweeduizend volgen zaterdagmiddag in Boxtel de finale van de strijd om de titel Sterkste Man van Nederland.

Raimond van der Ven straalt. De eigenaar van het plaatselijk beveiligingsbedrijf RV Security haalde de finale naar Boxtel. ,,De tribunes zijn afgeladen en bieden plek aan vijftienhonderd mensen. En langs de andere kant staan ook nog enkele honderden toeschouwers", weet Van der Ven. Toch denkt hij dat uiteindelijk vier- tot vijfduizend mensen de finale zullen zien. ,,De samenstelling van het publiek wisselt nogal eens."

Ook de komst van twaalf krachtpatsers stemt de organisator tevreden. ,,We gaan een mooie middag beleven”, zegt hij bij aanvang van de wedstrijd. Die begint met ‘boomstam’ heffen. In één minuut moeten de deelnemers loodzware metalen rollen zoveel mogelijk de lucht in stoten. Vervolgens staat het vrachtwagen trekken op het programma. De toeschouwers kijken bewonderend naar de spierbundels en hun prestaties.

Rond 18.30 uur bekend worden wie de nieuwe sterkste man van Nederland is. In ieder geval niet zevenvoudig winnaar Jarno Hams. Die moest eerder deze week geblesseerd afhaken, maar volgt de verrichtingen in Boxtel op de voet. 

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Huidtherapie Proef Culinair Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Geerts advies SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Meubelmakerijdenberg Olieenzo Beleef Boxtel