00:28:53    woensdag, 15 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 09 juni 2011 15:53 uur, laatst gewijzigd op 09 juni 2011 15:55 uur

Jeroen Delmée stopt als hockeyer

Jeroen Delmée stopt als hockeyer

Nog twee trainingen en twee wedstrijden en dan zit het erop. Oud-Boxtelaar Jeroen Delmée (38) stopt als hockeyer. De middenvelder van Oranje Zwart in Eindhoven gaat aan de slag als assistent-bondscoach van het Belgische mannenteam, trainer van Jong België én hij wordt hoofdtrainer van hockeyclub Braxgata uit het Belgische Boom.

Afkomstig uit een echte hockeyfamilie, zijn enkele jaren geleden overleden vader Harrie was een gevierd trainer, was het niet verwonderlijk dat Delmée als jochie bij hockeyclub MEP terechtkwam. ,,Zodra ik uit school kwam en huiswerk had gemaakt, ging ik meteen naar de hockeyvelden”, herinnert Delmée zich. ,,Ook in de weekeinden was ik altijd bij MEP te vinden. Ik weet eigenlijk niet of de trainers snel doorhadden dat ik talent had, in mijn herinnering is het allemaal best snel gegaan.”

De beslissing om te stoppen als speler heeft Delmée weloverwogen genomen. ,,Ik merkte dat het fysiek lastig begon te worden en dat ik niet meer zo kon spelen als ik wilde. Dat is uiteindelijk doorslaggevend geweest in mijn beslissing. Ik zal het spelen ontzettend gaan missen, met name de fysieke arbeid, het investeren in jezelf en de uitdaging om jezelf te verbeteren.” In het coachen heeft Delmée een nieuwe uitdaging gevonden. ,,Ook daar heb ik heel veel zin in. Het is een mooie overstap.”

De keuze om trainer in België te worden, nam de oud-Boxtelaar heel bewust. ,,Het is voor mij ook wel goed om eens ergens anders te gaan kijken en ervaring op te doen met diverse manieren van trainen. Uiteindelijk is het wel mijn streven om terug te keren naar Nederland en hier coach te worden. Want Nederland blijft voor mij het mooiste hockeyland.”

 

Auteur: Mariëlle Wijffelaars

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa TopSlank Doornmalen electro Beleef Boxtel Olieenzo Geerts advies Toverboom Café zaal Kloosterzicht Elan Bikes support Huidtherapie Filipe Podium Boxtel Geld en Makelaardij buisman optiek Meubelmakerijdenberg EmielTechniek