15:30:28    vrijdag, 21 februari 2020
brabants centrum logo
Zondag, 13 juli 2014 09:31 uur, laatst gewijzigd op 13 juli 2014 09:33 uur

Jeroen Delmée bondscoach België

Jeroen Delmée bondscoach België

Op de foto: Jeroen Delmée tijdens een clinic bij zijn voormalige club MEP, waar hij als kleine jongen begon. (Foto: Albert Stolwijk).

Boxtelaar en voormalig hockeyinternational Jeroen Delmée (41) volgt per direct Marc Lammers op als bondscoach van het Belgische hockeyers. Voor Delmée is het zijn eerste baan als hoofdcoach. Hij was al assistent-coach bij de Nederlandse vrouwenploeg en is sinds 2011 als assistent-coach betrokken bij het Belgische team.

Zo maakte Delmée de Olympische Spelen in Londen mee met de Belgische hockeyers. Daar eindigde de ploeg op een vijfde plaats. Zelf maakte de Boxtelaar als speler viermaal de Olympische Spelen mee, met twee gouden medailles en een zilveren plak als resultaat.

Op de radio van NOS laat Delmée weten dat een medaille op de Olympische Spelen de ambitie is van het Belgisch elftal. ,,De aansluiting met de wereldtop hebben we inmiddels gevonden, we staan nu vierde op de landenranking. Het zou mooi zijn als we kunnen meedoen op het podium. Ik kan niet wachten om te beginnen en zie het als mooie uitdaging."

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Remax-optimus Toverboom Podium Boxtel EmielTechniek Geerts advies Doornmalen electro Huidtherapie Filipe TopSlank buisman optiek Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij