RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
12:29:37    zondag, 21 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 30 december 2013 11:13 uur, laatst gewijzigd op 30 december 2013 16:43 uur

Jazztrompettist leidt Ducktownband

Jazztrompettist leidt Ducktownband

Op de foto: The Ducktownband heeft een nieuwe dirigent: Harm van Oss (geheel rechts). Bovendien heeft de muziekkapel dit jaar prinselijke allure nu baritonnist Frank van Heesch als prins Donald IV de scepter zwaait over Eendengat met bassist Mari Huijberts als adjuda

Tijdens het traditionele nieuwjaarsconcert in zaal De Comsche Hoeve presenteert The Ducktownband woensdag 1 januari haar nieuwe dirigent. Harm van Oss is sinds enkele weken de muzikaal leider van de Boxtelse muziekkapel. Dat twee muzikanten dit jaar voorop gaan in het carnavaleske feestgedruis als prins Donald IV van Eendengat en zijn adjudant maakt het optreden extra bijzonder.

Geboren in Gemonde woonde Van Oss lange tijd in de Randstad. De trompettist volgde aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam een jazzopleiding en speelde in tal van bands. Anderhalf jaar geleden keerde de 48-jarige musicus terug naar Brabant en vestigde zich in Schijndel. Hij is dirigent van de bigband in Den Dungen en van het koor Betje Wolf in zijn woonplaats. ,,Sinds november leid ik de repetities van The Ducktownband en dat bevalt me prima. Een leuk orkest”, vertelt Van Oss.

Tijdens het Nieuwjaarsconcert presenteert The Ducktownband ook weer enkele nieuwe nummers. Uiteraard gezellige feestmuziek die ook geschikt is voor carnavalsoptredens. Want het zottenfeest is en blijft het jaarlijkse hoogtepunt voor de muzikanten. En dat zal deze keer een heel bijzondere beleving worden. Twee van de leden gaan immers voorop in het Eendengatse feestgedruis. Baritonnist Frank van Heesch als prins Donald IV en bassist Mari Huijberts als adjudant.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

SNS Bank Proef Culinair Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Modecentrum Frans Theelen Geld en Makelaardij Olieenzo Geerts advies Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Doornmalen electro