RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
20:26:10    zaterdag, 20 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 11 januari 2012 16:09 uur, laatst gewijzigd op 11 januari 2012 16:10 uur

Jazzcafé van start in Het Hof

Jazzcafé van start in Het Hof

Op de foto: In het oefenlokaal achter zijn woning speelt saxofonist Theo Schoenmakers met Gijs van Iterson, Antoon van Leuken, Martin den Otter en Jos Roosenbrand (van rechts naar links) een van hun favoriete jazznummers: ’Lullaby of Birdland’. (Foto: Albert Stolwijk

Het Boxtelse orkest Millstreet Jazz organiseert met ingang van zondag 15 januari een maandelijks jazzcafé in restaurant Villa Het Hof aan de Rechterstraat. Van 13.30 tot 16.00 uur kunnen bezoekers genieten van oude stijl jazz. ,,Herkenbare en melodieuze nummers van grootheden als Glenn Miller, Benny Goodman, Louis Armstrong en Fats Domino”, vertelt bandleider, toetsenist en zanger Gijs van Iterson.

Sinds een jaar of vijf timmert Millstreet Jazz volop aan de weg. Het is geen traditionele bezetting zoals je van een dixielandorkestje zou verwachten. Naast Van Iterson vormen tenorsaxofonist Theo Schoenmakers, bassist Jos Roosenbrand en de Osse drummer Antoon van Leuken de vaste basis. Maar regelmatig doen ook gastmuzikanten mee. Zoals de Gemondse klarinettist en saxofonist Martin den Otter.

Maar je zou ook een trompettist en trombonist verwachten. ,,Nee, we kiezen bewust niet voor koperen blaasinstrumenten. We willen het ’klein’ houden. Daar is vraag naar”, zegt Roosenbrand. De naam van de Boxtele jazzformatie refereert aan de plek waaraan twee leden hun hart hebben verpand: de Molenstraat. Van Iterson woont er al vele jaren en Schoenmakers heeft er nog altijd zijn kapsalon, samen met dochter Iris en zoon Marc.

Millstreet Jazz geeft zondag 15 januari invulling aan het eerste jazzcafé waarvoor in restaurant Villa Het Hof de tafels en stoelen aan de kant gaan. En vanaf februari treedt de band hier elke eerste zondagmiddag van de maand op.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Geerts advies Geld en Makelaardij Proef Culinair Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Meubelmakerijdenberg Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel SNS Bank Gemeente Boxtel