RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
11:25:04    maandag, 18 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 26 april 2014 18:40 uur, laatst gewijzigd op 26 april 2014 18:46 uur

Jas: 'n reus om te zoenen...

Jas: \'n reus om te zoenen...

Op de foto: ,,Nee Christel, ik beloof dè'k nie zal zevere. Dè doe'k liever tegen ûllieje Mark", sprak reus Jas de Keistamper toen hij de echtgenote van burgemeester Buijs zoende. (Foto: Gerard Schalkx).

Boxtel beleefde zaterdag 26 april een gezellige eerste editie van Koningsdag. Iets na het middaguur zoende reus Jas de Keistamper met burgemeestersvrouw Christel Buijs op de Markt. Het eindigde in een innige omhelzing…

Jas wordt op 30 april 65 jaar. Op het verjaardagsfeestje moeten de Boxtelaren nog even wachten tot de Herfstfair in het eerste weekeinde van oktober. Dan komen tal van reuzen uit Nederland naar Boxtel om een feestje te bouwen.

Met in zijn kielzog Hanne mî de moor, de Jasband en dansgroep De Keigoeikes, lijkt Jas vastbesloten om het nog lang niet rustiger aan te gaan doen. Reuzen kennen dan ook geen pensioengerechtigde leeftijd. Met hernieuwd elan sprak de stratenmakersgigant burgemeester Mark Buijs en de verzamelde gedecoreerden toe. En dat viel in goede aarde.

Met voorafgaande een vendelgroet door gilde Sint-Barbara & Sint-Joris en aansluitend een aubade door Boxtel’s Harmonie werd het een stijlvolle openingsceremonie van de eerste Boxtelse Koningsdag.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Proef Culinair Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding SNS Bank Huidtherapie Olieenzo Beleef Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Geerts advies Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro