RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:05:13    donderdag, 21 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Maandag, 06 oktober 2014 11:36 uur, laatst gewijzigd op 06 oktober 2014 11:40 uur

Jas en Hanne nu écht Boxtelaar

Jas en Hanne nu écht Boxtelaar

Op de foto: De akte van het bevolkingsregister werd onder meer ondertekend door Ine Jonkers en Theo van den Aker als getuigen. Op de foto ook voorzitter Wim Ketelaars en bestuurslid Paul Hermans van Boxtel Vooruit. (Foto: Peter de Koning).

Boxtel vierde zondagmiddag uitgebreid de 65e verjaardag van Jas de Keistamper. De reus werd, samen met zijn metgezellin Hanne mi de moor door burgemeester Mark Buijs ingeschreven in het bevolkingsregister. Twintig reuzen van elders maakten het verjaardagsfeestje mee.

Honderden mensen kwamen samen bij de oude boomgaard, achter het monumentale Hofje. De feestelijke ceremonie werd onder andere bijgewoond Jas’ petekinderen Jan metten Lippen en Trui van den Toren, de stadreuzen uit Bergen op Zoom. Jasband De Keiknoepers en dansgroep De Keigoeikes droegen bij aan het welslagen van het een reusachtig feest, maar dat gold ook de muzikale hulde door Boxtel’s Harmonie.

Wie jarig is, krijgt cadeautjes. Jas kreeg onder meer een taart van het Centrummanagement. Maar door de eerste tekening uit het prentenboek dat de Boxtelse illustrator Marjolein Krijger momenteel maakt, raakte de reus écht geroerd. Een mooi initiatief dat evenementenstichting Boxtel Vooruit kan realiseren dankzij de eerste Jonkers-van der Velden Cultuurprijs die de evenementenstichting vorig jaar kreeg. Het prentenboek wordt volgend jaar verspreid onder basisscholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in Boxtel. ,,Zo hopen we de reuzencultuur over te dragen op nieuwe generaties”, aldus bestuurslid Paul Hermans van Boxtel Vooruit.

Auteur: Anneke Vorstenbosch

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Modecentrum Frans Theelen Geerts advies SNS Bank Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Beleef Boxtel Olieenzo Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Proef Culinair