01:40:59    dinsdag, 07 juli 2020
brabants centrum logo
Maandag, 06 oktober 2014 11:36 uur, laatst gewijzigd op 06 oktober 2014 11:40 uur

Jas en Hanne nu écht Boxtelaar

Jas en Hanne nu écht Boxtelaar

Op de foto: De akte van het bevolkingsregister werd onder meer ondertekend door Ine Jonkers en Theo van den Aker als getuigen. Op de foto ook voorzitter Wim Ketelaars en bestuurslid Paul Hermans van Boxtel Vooruit. (Foto: Peter de Koning).

Boxtel vierde zondagmiddag uitgebreid de 65e verjaardag van Jas de Keistamper. De reus werd, samen met zijn metgezellin Hanne mi de moor door burgemeester Mark Buijs ingeschreven in het bevolkingsregister. Twintig reuzen van elders maakten het verjaardagsfeestje mee.

Honderden mensen kwamen samen bij de oude boomgaard, achter het monumentale Hofje. De feestelijke ceremonie werd onder andere bijgewoond Jas’ petekinderen Jan metten Lippen en Trui van den Toren, de stadreuzen uit Bergen op Zoom. Jasband De Keiknoepers en dansgroep De Keigoeikes droegen bij aan het welslagen van het een reusachtig feest, maar dat gold ook de muzikale hulde door Boxtel’s Harmonie.

Wie jarig is, krijgt cadeautjes. Jas kreeg onder meer een taart van het Centrummanagement. Maar door de eerste tekening uit het prentenboek dat de Boxtelse illustrator Marjolein Krijger momenteel maakt, raakte de reus écht geroerd. Een mooi initiatief dat evenementenstichting Boxtel Vooruit kan realiseren dankzij de eerste Jonkers-van der Velden Cultuurprijs die de evenementenstichting vorig jaar kreeg. Het prentenboek wordt volgend jaar verspreid onder basisscholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen in Boxtel. ,,Zo hopen we de reuzencultuur over te dragen op nieuwe generaties”, aldus bestuurslid Paul Hermans van Boxtel Vooruit.

Auteur: Anneke Vorstenbosch

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa Huidtherapie Podium Boxtel Beleef Boxtel TopSlank Filipe Olieenzo Meubelmakerijdenberg Toverboom Remax-optimus Elan Bikes support Café zaal Kloosterzicht Geerts advies Doornmalen electro EmielTechniek buisman optiek