RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:54:27    woensdag, 21 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zondag, 05 oktober 2014 08:28 uur, laatst gewijzigd op 05 oktober 2014 08:39 uur

Jas en Hanne in miniatuur

Jas en Hanne in miniatuur

Op de foto: De Boxtelse reus Jas de Keistamper met zijn Liempdse metgezellin Hanne mî de moor zijn voortaan ook in miniatuur te zien in Museum Vekemans. (Foto: Jos Geerts).

Vandaag, zondag 5 oktober is er een reusachtig feest in Boxtel. Reus Jas de Keistamper viert zijn 65e verjaardag en ook Museum Vekemans aan de Stationsstraat draagt daaraan haar steentje bij. Jas en zijn metgezellin Hanne mi de moor zijn er vanaf nu in miniatuur te zien als onderdeel van de al bestaande verzameling karakterpoppen.

Vóór het museum aan de Stationsstraat staat liefst drie gasten opgesteld die Jas de Keistamper komen feliciteren met zijn 65e verjaardag: Fraans Krèùk uit Tilburg, de met een januskop uitgeruste twee-eenheid Sint-Willibrordus/Sint-Cecilia uit Berkel-Enschot en D’n Udenhoutse Broeder. Deze laatste wordt vergezeld door dansgroep ’t Akkedeerd, die om circa 13.45 en 15.30 in de tuin van Museum Vekemans optreedt.

Toeschouwers krijgen de uitvoering van dansgroep ’t Akkedeerd gratis te zien. Wie aansluitend ook het museum wil bezoeken voor de collecties van het Wasch- en Strijkmuseum en Brabant Goedgemutst, betaalt daarvoor de reguliere toegangsprijs.

Ook in museum MuBo (Baroniestraat) is aandacht voor Jas de Keistamper. Bovendien is een grote overzichtstentoonstelling van de Boxtelse reuzencultuur ingericht in de publiekshal van het gemeentehuis aan de Markt.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo 040Fit Gemeente Boxtel Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Huidtherapie Rijschool Dolman Doornmalen electro Toverboom Meubelmakerijdenberg Koppelmans Modecentrum Frans Theelen Tiga TopSlank SNS Bank Natasja fashion Uitvaartonderneming Bijnen Geld en Makelaardij Zwanenberg adviesgroep