10:14:59    vrijdag, 19 juli 2019
brabants centrum logo
Maandag, 05 september 2011 08:49 uur, laatst gewijzigd op 05 september 2011 16:33 uur

Jas en Hanne in Losser

Jas en Hanne in Losser

Op de foto: Boxtels optreden tijdens Breugheliaans festijn in het Twentse Losser. (Foto: Boxtel Vooruit).

Jas de Keistamper en Hanne mî de moor lijken aan een reuzentoer te zijn begonnen. Een week nadat ze het doopfeest bijwoonden van hun nieuwe soortgenoot Maximiliaan in het Zeeuws-Vlaamse vestingstadje Hulst, waren ze op bezoek bij de ruim zes meter grote Martinus in Losser.

Het Boxtelse duo was een van de blikvangers tijdens het Breugheliaanse festijn in het Twentse grensplaatsje. Oók tijdens de stoet die rondtrok en waarvoor het publiek rijendik langs de straten stond, vertelt Paul Hermans van evenementenstichting Boxtel Vooruit. Indrukwekkend was volgens hem ook de middeleeuwse met heksenwaag, smidse, muzikanten, dansers, ridders, troubadours, oude ambachten, handwerklieden. Elders in het stadje stond een kermis opgesteld.

Na afloop was het gezellig toeven op de mudvolle terrassen, waar de Jasband en dansgroep De Keigoeikes zich niet onbetuigd lieten.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geld en Makelaardij Proef Culinair Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Huidtherapie Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Café zaal Kloosterzicht Meubelmakerijdenberg Gemeente Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding