RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
17:54:42    woensdag, 24 april 2019
brabants centrum logo
Woensdag, 17 april 2013 17:24 uur, laatst gewijzigd op 17 april 2013 17:41 uur

Japanse professor in Boxtel

Japanse professor in Boxtel

Op de foto: De Boxtelse wethouder Tossy de Man en de Japanse professor Namiko Numao, hier gefotografeerd voor restaurant En Garde aan de Markt, spraken woensdag over de aanpak van de WMO in Boxtel. (Foto: Albert Stolwijk).

De Japanse professor Namiko Numao was woensdag in Boxtel om zich te laten informeren over de plaatselijke aanpak van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Wethouder Tossy de Man, beleidsmedewerker Arnold van den Broek en coördinator van Loket WegWijs Rianne Verhoeven voerden uitgebreid overleg met de hoogleraar aan de Nihon University, College of Economics in Tokio.  

Professor Numao verblijft al sinds februari in Nederland om onderzoek te doen. Daarbij bezocht ze behalve Boxtel onder meer ook de ministeries van Financiën en Binnenlandse Zaken en de gemeenten Amsterdam en Leiden. De manier waarop Nederland geregeerd wordt, is volgens de professor enigszins vergelijkbaar met de situatie in Japan. ,,Alleen is in mijn land veel meer sprake van hiërarchie. Een kleinere gemeente als Boxtel voert gewoon overleg met het ministerie, op hetzelfde niveau. Dat is in Japan niet gebruikelijk. Daar is de afstand tussen de landelijke overheid en lagere overheden veel groter", aldus Numao.

Het contact tussen tussen Japan en Boxtel kwam tot stand door de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en het Transitiebureau VWS-VNG AWBZ-WMO. ,,De gemeente is trots op het verzoek om informatie rondom de WMO te delen. Een mooi compliment voor onze aanpak", aldus wethouder De Man.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Doornmalen electro Huidtherapie Proef Culinair Geerts advies Uitvaartonderneming Bijnen Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Geld en Makelaardij Olieenzo