RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:13:32    zaterdag, 16 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 06 juli 2013 18:26 uur, laatst gewijzigd op 06 juli 2013 18:42 uur

Janus Bressers overleden

Janus Bressers overleden

Op de foto: Twee weken voor zijn 88e verjaardag is Janus Bressers, medeoprichter van het Liempdse gilde Sint-Antonius Abt, na een kortstondig ziekbed overleden. (Foto: Marc Cleutjens).

Recht door zee en met het hart op de goede plek nam Janus Bressers nooit een blad voor de mond. Zijn rake opmerkingen zorgden meestal wel voor een glimlach bij de mensen om hem heen. Na een kortstondige ziekte is de bijna 88-jarige Liempdenaar donderdag 4 juli overleden. Liempde moet een markante inwoner missen.

In de voormalige gemeente Liempde was de in Oirschot geboren Bressers een tijdlang gemeenteraadslid. Maar de meeste mensen zullen hem herinneren als die luidruchtige gildebroeder met een doorleefd gelaat. Hij stond samen met enkele anderen aan de wieg bij de (her)oprichting van het plaatselijke schuttersgilde Sint-Antonius Abt in 1986.

De Liempdse kruisboogschutters vonden achter de boerderij van Bressers aan de Sortestraat bijna 25 jaar een gastvrij onderkomen voor hun schietwedstrijden. Ook veteranen van de gilden uit de regio wisten deze plek regelmatig te vinden.

Twee maanden geleden was Bressers present bij de opening van het nieuwe schietterrein Antonius Bleek aan de Oude Dijk, waar een geschilderd portret van de gildebroeder van de het eerst uur het clublokaal siert. En hij zag dat het goed was…

Dinsdag 9 juli is om 14.00 uur de uitvaartdienst met gilde-eer in de parochiekerk van Sint-Jans Onthoofding aan de Dorpsstraat te Liempde.

 

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Doornmalen electro Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Gemeente Boxtel SNS Bank Proef Culinair Modecentrum Frans Theelen Olieenzo Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen