RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
02:06:32    dinsdag, 23 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Zaterdag, 10 november 2012 19:41 uur, laatst gewijzigd op 11 november 2012 09:43 uur

Janssen opent eigen expositie

Janssen opent eigen expositie

Op de foto: Pierre Janssen (Heemkunde-voorzitter Dik Bol, links op de foto) opent de expositie in galerie KunstCentrum samen met onder anderen Marijke Kleiman-Righart, de kleindochter van de Boxtelse kunstschilder. (Foto: Albert Stolwijk).

Het werk van de Boxtelse kunstschilder Pierre Janssen (1865-1952) staat zestig jaar na zijn dood weer volop in de belangstelling. Dat bleek zaterdagmiddag in de bomvolle galerie KunstCentrum van Jory Kerssens aan de Clarissenstraat tijdens de overhandiging van het eerste exemplaar van het boek ’Pierre Janssen, een halve eeuw Boxtel’ aan zijn kleinzoon Peter Janssen uit ’s-Hertogenbosch.

De kunstschilder was tijdelijk even uit zijn eeuwige slaap ontwaakt om hoogstpersoonlijk de gelijknamige expositie te openen met zijn kleindochter.

Vlak voor de presentatie van het boek door de Heemkundekring Boxtel maakte zaterdagmiddag opeens een rijzige gestalte zijn opwachting in de galerie. Deze persoon – een prachtige rol van Heemkunde-voorzitter Dik Bol - stelde zich voor als Pierre Janssen, die maar al te graag van de partij wilde zijn bij de bijeenkomst waarin zijn leven en werk centraal stond. Samen met kleindochter Marijke Kleiman-Righart verzorgde hij even later de officiële opening van de expositie door een fraai rood lint door te knippen.

De tentoonstelling in het KunstCentrum, die te bezichtigen is tot 1 december, bestaat behalve uit 51 schilderijen ook uit schetsen en voorwerpen die de schilder in zijn atelier gebruikte voor het schilderen van stillevens. Verder maken ook tubes verf, kwasten, paletten en schildersezels die door Janssen zijn gebruikt, deel uit van de expositie.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Proef Culinair Olieenzo Beleef Boxtel Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geld en Makelaardij Gemeente Boxtel Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Doornmalen electro SNS Bank