18:42:33    donderdag, 09 juli 2020
brabants centrum logo
Zaterdag, 04 juni 2011 17:14 uur, laatst gewijzigd op 04 juni 2011 22:32 uur

Jan van Vugt gildekoning Liempde

Jan van Vugt gildekoning Liempde

Op de foto: Jan van Vugt (midden) krijgt het koningszilver omgehangen. (Foto: Peter de Koning).

Als het Liempdse gilde Sint-Antonius Abt morgen meeloopt in de bonte stoet ter ere van de kringdag in Gemonde, draagt Jan van Vugt trots het koningszilver. Vanmiddag won hij het tweejaarlijkse koningschieten op evenemententerrein D'n Tip. 

De wedstrijd was nog geen uur oud toen het laatste stukje van de houten koningsvogel aan de voeten van Van Vugt viel. Rond halfvier lost hij in de zevende ronde het 67e schot en verzaakte niet. Samen met zes concurrenten zette de Liempdenaar de kruisboog op de schouder om het vizier scherp te stellen op het doel in de twaalf meter hoge schutsboom. Er werden zestien missers genoteerd.

Oud-koning Jo Schellekens verdedigde zijn titel niet en werd met het nodige ceremonieel uitgeluid. Vervolgens beraadde de gildeoverheid zich erover of Van Vugt kon worden ingehuldigd als nieuwe koning. ,,Daar zullen ze toch niet moeilijk over doen? Dan hadden ze me niet toe moeten laten tot de wedstrijd", lachte de winnaar van het koningschieten. Hij kreeg gelijk. Hoofdman Roger van Laere nam de eed van trouw af en met een vendelgroet werd Van Vugt verwelkomd.  

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Alfa buisman optiek Geld en Makelaardij Podium Boxtel EmielTechniek Uitvaartonderneming Bijnen Filipe TopSlank Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Geerts advies Huidtherapie Elan Bikes support Toverboom