08:19:25    donderdag, 27 februari 2020
brabants centrum logo
Woensdag, 31 augustus 2011 22:26 uur, laatst gewijzigd op 31 augustus 2011 22:50 uur

Jan van Boxtel veteranenkoning

Jan van Boxtel veteranenkoning

Op de foto: Kruisboogschutter Jan van Boxtel, veteranenkoning 2011 van gildekring Dommelgroep. (Foto: Willie van Schaijk).

Nadat hij vorige week werd onttroond als kermiskoning van het plaatselijke gilde Sint-Barbara & Sint-Joris heeft Jan van Boxtel sinds woensdagmiddag toch weer een koningstitel op zak. Hij won het eeuwenoude ’papegaaischieten’ van de regionale kruisboogcompetitie voor veteranen.

In eigen huis, op het schietterrein aan het Essche Heike, haalde Van Boxtel met het 110e schot het laatste stukje van de houten koningsvogel uit de ruim twaalf meter hoge schutsboom. Daarmee nam hij het zilveren koningsschild in ontvangst dat afgelopen jaar werd gedragen door Janus Bressers uit Liempde, de nestor van de veteranencompetitie, die volgende week weer van start gaat.

Aan de wedstrijd, waar slechts negen missers werden genoteerd, deden 28 vutters en gepensioneerde leden mee van de negen schuttersgilden die zijn aangesloten bij de Dommelgroep.

Kijk ook op www.sintbarbarasintjorisboxtel.info.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo buisman optiek TopSlank Geerts advies Filipe Beleef Boxtel EmielTechniek Modecentrum Frans Theelen Podium Boxtel Geld en Makelaardij Meubelmakerijdenberg Café zaal Kloosterzicht Huidtherapie Doornmalen electro Remax-optimus