RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
18:19:24    donderdag, 25 april 2019
brabants centrum logo
Maandag, 20 augustus 2012 16:22 uur, laatst gewijzigd op 21 augustus 2012 22:16 uur

Jan van Boxtel kermiskoning

Jan van Boxtel kermiskoning

Op de foto: Kruisboogschutter Jan van Boxtel is de nieuwe kermiskoning van gilde Sint-Barbara & Sint-Joris. Op het terras van Becoloth werd hij gepresenteerd aan het Boxtelse publiek. Uitbater Willem Voets feliciteert Van Boxtel. (Foto: Ruud van Casteren).

Kruisboogschutter Jan van Boxtel mag zich de nieuwe kermiskoning van het gilde Sint-Barbara & Sint-Joris noemen. Hij heeft maandagmiddag in de gildetuin aan het Essche Heike met de 57e treffer het laatste stukje neergehaald van de houten koningspapegaai uit de bijna dertien hoge schutsboom.

Twee jaar geleden kreeg Van Boxtel ook al het zilveren schildje opgespeld dat de kermiskoning een jaar lang mag dragen. Vorig jaar was Jan van Dijk winnaar van de min of meer ludieke kermiswedstrijd. Van Boxtel was in het verleden ook twee jaar de officiële gildekoning.

Aan de feestelijke schietwedstrijd die het Boxtelse gilde jaarlijks op kermismaandag volgens eeuwenoude traditie organiseert, deden zestien schutters mee. Naast gildeleden namen ook enkele partners de kruisboog ter hand. Slechts negen keer werd het doel gemist.

Voor een uitgebreid verslag in woord en beeld: kijk op www.sintbarbarasintjorisboxtel.nl.

 

 

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Olieenzo Beleef Boxtel Modecentrum Frans Theelen Uitvaartonderneming Bijnen Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij SNS Bank Peijnenburg Verzuimbegeleiding Doornmalen electro Huidtherapie Proef Culinair Meubelmakerijdenberg