08:22:01    zondag, 05 juli 2020
brabants centrum logo
Vrijdag, 18 oktober 2013 11:01 uur, laatst gewijzigd op 18 oktober 2013 11:02 uur

Jan Rot zingt in Podium Boxtel

Jan Rot zingt in Podium Boxtel

De bekende zanger en liedjesschrijver Jan Rot verzorgt donderdag 24 oktober een optreden in Podium Boxtel. Tijdens de voorstelling Nummerrr 1 zingt en speelt hij bekende liedjes van vroeger in een nieuw Nederlandstalig jasje.

Als jochie had Jan Rot al een fascinatie voor nummer 1-hits. Nog steeds staan de originele vinylsingletjes in zijn kast. ,,Er zit een hoop rommel tussen, maar ze hebben altijd iets bijzonders, anders word je geen nummer 1. Het grote publiek is zo dom nog niet”, zegt Rot over de voorstelling.

In Nummerrr 1 laat hij er heel wat voorbij komen. Van ’Vous permettez monsieur’ en ’Hair’ tot knallers van The Police en Bruce Springsteen, alles in spetterend Nederlands uiteraard. Niet voor niets is Rot voor velen de beste liedvertaler van ons land.

En op zijn eigen vrolijke wijze vertelt de zanger er de verhalen bij en probeert het geheim van al die toppers te doorgronden. Voor alle jarigen in de zaal zingt hij beslist het meest gezongen lied ter wereld: ’Happy birthday to you’. Maar dan wel in een eigentijdse Jan Rot-versie...

Kaarten voor de voorstelling Jan Rot kosten 17,50 euro en zijn te koop bij boekhandel Elckerlijc aan de Markt, UITpunt Boxtel in de bibliotheek en via www.podiumboxtel.nl. De redactie van Brabants Centrum verloot twee vrijkaartjes. Zin in een leuk avondje uit in Podium Boxtel? Schrijf of mail naar Brabants Centrum, Postbus 81, 5280 AB Boxtel of bc@brabantscentrum.nl.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Olieenzo Filipe Remax-optimus Toverboom Geerts advies Alfa TopSlank Elan Bikes support Podium Boxtel Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro EmielTechniek buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Meubelmakerijdenberg