14:27:51    vrijdag, 07 augustus 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 12 mei 2011 14:44 uur, laatst gewijzigd op 14 mei 2011 18:23 uur

JRL ontvangt wateratlas

JRL ontvangt wateratlas

Op de foto: Watergraaf Peter Glas (links), Laurien Broeders en leerkracht Emma Kuijs nemen samen met enkele eerstejaars JRL-leerlingen een kijkje in de Bosatlas Water. (Foto: Gerard Schalkx).

Laurien Broeders (13) heeft vandaag als jeugdbestuurslid van de waterschapsunie de Bosatlas Water aangeboden aan de vakgroep aardrijkskunde van het Jacob-Roelandslyceum.

Laurien, zelf eerstejaars leerling op het JRL, overhandigde het boekwerk met de titel ’De Bosatlas van Nederland Waterland’ aan docente Emma Kuijs. Dat gebeurde in de klas van Laurien onder toeziend oog van watergraaf Peter Glas van waterschap De Dommel, tevens voorzitter van de Unie van Waterschappen. Hij gaf aan dat de Bosatlas Water er voor moet zorgen dat de kennis over Nederland als waterland bij de jeugd wordt vergroot.

,,Scholen in heel Nederland krijgen tien Bosatlassen over water aangeboden, in totaal gaat het om 14.000 exemplaren. Ik hoop dat jullie er in de lessen mee aan de slag gaan”, liet Glas weten.

Auteur: Stefan Latijnhouwers

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

buisman optiek Uitvaartonderneming Bijnen Alfa Huidtherapie Remax-optimus Geld en Makelaardij Doornmalen electro Café zaal Kloosterzicht Podium Boxtel TopSlank Meubelmakerijdenberg Geerts advies Toverboom Filipe EmielTechniek Beleef Boxtel