03:50:46    maandag, 06 juli 2020
brabants centrum logo
Donderdag, 23 januari 2014 12:16 uur, laatst gewijzigd op 23 januari 2014 12:21 uur

JRL ontmantelt olieplatform

JRL ontmantelt olieplatform

Op de foto: De drie winnaars ontvangen hun prijs uit handen van HR-manager Ron Schilders van Bosch Rexroth. (Foto: Mariëlle Wijffelaars).

Een ontwerp maken voor het ontmantelen van een olieplatform. Dat was de opdracht voor vwo-leerlingen uit de derde klas van het Jacob-Roelandslyceum. Tijdens de jaarlijkse Technasiumwedstrijd van Bosch Rexroth presenteerden negen groepen donderdag hun ontwerp.

Etiën Tax, Luuk de Bresser en Luuk van de Ven wonnen met hun idee entreekaarten voor de Efteling. Het drietal ontwierp een innovatieve methode om een olieplatform in één keer te verwijderen. De deskundige jury, waaronder twee medewerkers van Bosch Rexroth, was zeer onder de indruk en zag potentie in het plan.

Het was de zesde keer dat het Boxtelse bedrijf de Technasiumwedstrijd organiseerde. Bosch Rexroth wil hiermee technische beroepen onder de aandacht van jongeren brengen. ,,Weinig scholieren kiezen voor een technische carrière, we zijn vooral op zoek naar meiden", vertelt Esther Leijten namens Bosch Rexroth. Morgen starten havo-leerlingen met de wedstrijd, zij presenteren in maart hun ontwerpen.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Filipe Uitvaartonderneming Bijnen Olieenzo Doornmalen electro EmielTechniek TopSlank Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Elan Bikes support Remax-optimus Toverboom Geld en Makelaardij Geerts advies Podium Boxtel Beleef Boxtel