RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
09:36:25    zaterdag, 23 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Donderdag, 24 april 2014 12:18 uur

JRL-leerling wint ontwerpwedstrijd

JRL-leerling wint ontwerpwedstrijd

De eindexamenleerlingen van het Jacob-Roelandslyceum die voor de cultuurprofilering kozen, hebben dit jaar de module ’Binnenbeeld’ gevolgd waarbij ze een ontwerp mochten maken voor een beeld in de school. Vwo-leerlinge Katja van Weert won deze ontwerpwedstrijd. In samenwerking met C3, Corine’s Creative Communication, is van haar ontwerp een beeld gemaakt.

De schoolleiding trad tijdens het project op als opdrachtgever en koos vier ontwerpen uit de 25 inzendingen. Deze zijn nader onderzocht op haalbaarheid. Uiteindelijk werd het ontwerp van Katja daadwerkelijk gerealiseerd. Het werk heet ’Lost and found’ en is geplaatst bij de entree naar de kelder van het Jacob-Roelandslyceum.

De leerlinge kreeg inspiratie van de voorwerpen die door de jaren heen in een school blijven liggen. Daarin zie je ook de verandering van de maatschappij terug. Waar vroeger gewerkt werd met typemachines en telramen, worden tegenwoordig laptops en mobiele telefoons gebruikt. In het beeld is deze overgang gezien, doordat alle voorwerpen via een stortkoker in een bak zijn weggegooid. Onderin liggen de oude voorwerpen, bovenin de moderne producten.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Beleef Boxtel Gemeente Boxtel Geerts advies Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Doornmalen electro Olieenzo Huidtherapie Modecentrum Frans Theelen SNS Bank Proef Culinair