RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:57:44    dinsdag, 20 november 2018
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Vrijdag, 01 juni 2012 16:30 uur, laatst gewijzigd op 01 juni 2012 17:01 uur

JRL'ers dagje bezig met techniek

JRL\'ers dagje bezig met techniek

Op de foto: Stef Pijnenburg en Matske Clercx monteren een wastafel en handdouche. (Foto's: Henk van Weert)

Zeven havo 4-scholieren van het Jacob-Roelandslyceum die voor een technische opleiding kozen, verruilden vrijdag de schoolbanken voor een praktische workshop. Ze gingen zelf aan de slag om een wastafel, handdouche, cv-radiator en een zonneboiler te installeren.

Thom Voermans rondde drie jaar geleden zijn middelbare schoolopleiding af aan het JRL en studeert momenteel hogere installatietechniek (HIT) in Utrecht. Vorig jaar nodigde hij voor het eerst scholieren van het zogeheten technasium uit om een dagje in de praktijk te ervaren hoe het is om met techniek bezig te zijn. ,,Normaal worden probleemstellingen die Boxtelse bedrijven aandragen veelal theoretisch opgelost. Nu zijn ze de hele dag in de praktijk bezig en dat is weer eens wat anders", stelde docent Ron Theunissen. Hij vond het een leuke geste van Voermans Verwarming & Sanitair om de werkplaats een dag ter beschikking van de scholieren te stellen.

Stef Pijnenburg monteerde met Matske Clercx een wastafel en handdouche. Stef had er echt plezier in en meldde dat hij er over denkt een vervolgstudie elektrotechniek te gaan volgen via de hts. Matske niet. ,,Wel leuk hoor, zo'n workshop als deze. Je steekt er ook best wat van op, maar toch is het niet echt mijn ding..." 

'Leermeester' Thom Voermans kijkt toe hoe Stef Pijnenburg en Matske Clercx de laatste hand leggen aan een sanitair-opstelling.

Auteur: Henk van Weert

Foto's

JRL\'ers dagje bezig met techniek

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Tiga Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Uitvaartonderneming Bijnen Zwanenberg adviesgroep Meubelmakerijdenberg Koppelmans Modecentrum Frans Theelen 040Fit Gemeente Boxtel TopSlank Geld en Makelaardij Natasja fashion Beleef Boxtel Kindertuin Olieenzo Rijschool Dolman SNS Bank Huidtherapie