RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
01:54:15    woensdag, 20 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 28 november 2012 14:04 uur, laatst gewijzigd op 28 november 2012 15:15 uur

JRL derde bij scholierencompetitie

JRL derde bij scholierencompetitie

Op de foto: Met behulp van een bordspel (links) werden in drie rondes allerlei vragen beantwoord over internationale samenwerking, wereldhandel en milleniumdoelen. (Foto: Annelieke van der Linden).

Leerlingen van het Jacob-Roelandslyceum, 2College Durendael uit Oisterwijk en het Vughtse Maurick College streden woensdag in het Raadhuis van de gemeente Vught om de Wereldbeker. Ze werden in een quiz getest op hun kennis over onder andere ontwikkelingssamenwerking, goede doelen en de actualiteit. Het JRL, dat vorig jaar nog met de beker naar huis ging, eindigde op de laatste plaats.

Met behulp van lesmateriaal hebben de leerlingen uit 5-vwo zich voorbereid op het spel. In iedere ronde was een ander groepje leerlingen aan de beurt om casussen, open- en meerkeuzevragen te beantwoorden over onder andere ontwikkelingshulp, Liliane Fonds, Wereldwinkel en Ecuador.

In de finale werd de kennis van de leerlingen over actuele vraagstukken getest. De eindstrijd bestond uit tien meerkeuzevragen, maar na vijf vragen werd duidelijk dat 2College Durendael niet meer kon worden ingehaald.

Het werd echter nog spannend welke school op plek twee zou eindigen. Uiteindelijk werd dat het Maurick College. Rick van de Laar, Maaike van de Laarschot en Beer Janssens, die in de finale stonden voor het JRL, eindigden met één punt verschil op de derde plaats.

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 29 november.

Auteur: Annelieke van der Linden

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Geerts advies Proef Culinair Gemeente Boxtel SNS Bank Café zaal Kloosterzicht Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen Huidtherapie