RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
00:47:58    vrijdag, 19 april 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 21 november 2012 13:48 uur, laatst gewijzigd op 22 november 2012 00:29 uur

JRL aast weer op 'wereldbeker'

JRL aast weer op \'wereldbeker\'

Op de foto: Het JRL won de scholierencompetitie vorig jaar in Oisterwijk. Van links naar rechts: Jesse van Hamont, Tex de Vroom en Tomas Faber. (Foto: Albert Stolwijk).

Woensdag 28 november strijden leerlingen van drie middelbare scholen in de regio tegen elkaar. Ze worden in een interactieve quiz getest op hun kennis van internationale samenwerking, wereldhandel en de millenniumdoelen. Een van de deelnemende scholen is het Jacob-Roelandslyceum, dat de wedstrijd in 2011 won.

Naast het Jacob-Roelandslyceum doen ook leerlingen van 2College Durendael in Oisterwijk en het Maurick College in Vught mee. Elk van de scholen is gekoppeld aan een ontwikkelingsorganisatie uit hun eigen gemeente. Dat zijn respectievelijk Stichting Onyame (Ghana), Stichting ChancEd (Filippijnen) en Stichting Maipita (Nicaragua).

Met behulp van lesmateriaal hebben leerlingen zich op school voorbereid op het finalespel. Dat bestaat uit drie rondes en een finaleronde en gaat over internationale samenwerking, millenniumdoelen, eerlijke handel, duurzaamheid, lokale organisaties en actualiteiten.

De school die de meeste punten heeft verzameld, wint het spel en ontvangt de ’wereldbeker’. De winnaar ontvangt tevens een cheque ter besteding aan een ontwikkelingsproject van de stedenband waaraan hun school gekoppeld is. In 2011 ging de wereldbeker naar het Jacob-Roelandslyceum.

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Geerts advies Huidtherapie Gemeente Boxtel Uitvaartonderneming Bijnen Proef Culinair Doornmalen electro Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel Meubelmakerijdenberg Peijnenburg Verzuimbegeleiding Café zaal Kloosterzicht Geld en Makelaardij