RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
15:04:52    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Dinsdag, 13 december 2011 16:52 uur, laatst gewijzigd op 13 december 2011 17:11 uur

Inzameling plastic verschuift

Inzameling plastic verschuift

Op de foto: In 2009 ging de gescheiden inzameling van plastic afval van start in Boxtel. (Archieffoto: Albert Stolwijk).

Sinds de invoering van de gescheiden inzameling van plastic worden de speciale afvalzakken opgehaald op dag voorafgaand aan lediging van de grijze kliko. In het nieuwe jaar wordt het plastic ingezameld in de week dat groente-, fruit- en tuinafval (gft) wordt opgehaald.

Na een evaluatie met de afvalstoffendienst van 's-Hertogenbosch, die de inzameling van plastic verzorgt, blijkt dat de vuilniswagen efficiënter ingezet kan worden in de week dat de groene kliko wordt geleegd. ,,In plaats van vijf dagen te rijden, kan met een dag minder worden volstaan. Op die manier besparen we geld en dat komt ten goede aan de tarieven", vertelt wethouder Willie van de Langenberg van de gemeente Boxtel.

De gft-containers worden in de oneven weken geleegd en in die week worden vanaf 1 januari voortaan dus ook de zakken met plastic afval ingezameld. Op maandag wordt het plastic opgehaald in postcodegebied 5282 (Selissen en Breukelen-Noord), op dinsdag in Liempde (5298), op woendag in het centrum en Breukelen-Zuid (5281) en op donderdag in Oost en Munsel/In Goede Aarde (5283).

De inzameling van klein chemisch afval via de zogeheten chemokar die eenmaal per kwartaal in de wijk staat, vervalt in Boxtel vanwege de geringe animo hiervoor. In Liempde blijft de chemokar gehandhaafd, daar wordt jaarlijks 5.000 kilo kca ingezameld, in Boxtel slechts 750 kilo.

Auteur: Henk van Weert

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Café zaal Kloosterzicht Peijnenburg Verzuimbegeleiding Geerts advies Modecentrum Frans Theelen Meubelmakerijdenberg Beleef Boxtel Proef Culinair Gemeente Boxtel Huidtherapie Uitvaartonderneming Bijnen SNS Bank Geld en Makelaardij