RSS feedNederlandse Nieuwsblad Pers
21:57:36    vrijdag, 22 februari 2019
brabants centrum logo

Brabants Centrum digitaal bladerbaar >

agendaUw bericht

Lezersartikelen

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject Witte Zusters in finale erfgoedprijs

Verhalenproject De Verschilmakers van de Witte Zusters is genomineerd voor... >>

Mon 25 Sep 2017 15:58
Filmavond Den Hogert

Filmavond Den Hogert

Heemkundevereniging Den Hogert uit Gemonde organiseert op donderdag... >>

Wed 22 Feb 2017 08:52
Esch in Duitse sferen...

Esch in Duitse sferen...

Blaaskapel De Knoestjes uit Esch hield zondag voor de vierde keer een... >>

Tue 18 Oct 2016 10:34
Woensdag, 05 maart 2014 09:30 uur, laatst gewijzigd op 05 maart 2014 16:34 uur

'Inzage in financiering campagne'

\'Inzage in financiering campagne\'

UPDATE - Lijsttrekker Eric van den Broek van de SP vindt dat alle politieke partijen die deelnemen aan de gemeenteraadsverkiezingen inzage geven in de financiering van hun campagne. Hij wijst erop dat er al wetgeving bestaat voor landelijke partij- en campagnefinanciering en dat een wetswijziging voor lokale partijen wordt voorbereid.

De lijsttrekker van de SP constateert dat ook in Boxtel een campagne woedt, die in zijn ogen tot doel heeft de verkiezingen te beïnvloeden. ,,Daarnaast spraken mensen uit het bedrijfsleven zich in het verleden openlijk uit voor het delen van de standpunten van bepaalde partijen. Wie verdere speculaties over dergelijke verbindingen wil voorkomen, doet er goed aan volledige openheid te verschaffen.”

Van den Broek meent dat politieke partijen een eerste stap moeten zetten door informatie te geven over de financiering van hun campagnefinanciering. Als het aan de SP’er ligt, gebeurt dat nog voor 19 maart.

Combinatie95 heeft woensdag bij monde van lijsttrekker Peter van de Wiel aangegeven het voorstel van de SP te ondersteunen. Het CDA Boxtel-Liempde heeft inmiddels het bedrag van de campagne (10.000 euro) bekendgemaakt, als ook de wijze waarop dit bedrag is samengesteld. (Foto: Peter de Koning).

Lees meer in Brabants Centrum van donderdag 6 maart.

 

Printen

printen

Delen met:

FaceBook Twitter

Tags

Advertenties

Doornmalen electro Meubelmakerijdenberg Huidtherapie Geerts advies Café zaal Kloosterzicht Modecentrum Frans Theelen Beleef Boxtel SNS Bank Proef Culinair Geld en Makelaardij Peijnenburg Verzuimbegeleiding Uitvaartonderneming Bijnen